середа, 2 грудня 2009 р.

Європейські стандарти і хвалькуватість політиків

Кожен серйозний політик пропонує своїми прихильникам обіцянку хоч в чомусь довести Україну до європейського рівня. І не дарма-Європа недалекий і справжній еталон хорошого життя.

Політичні заклики не минають без "доведемо країну до європейських стандарів, чого не можуть зробити конкуренти". Хто цінності демократії, як Ющенко, а хто й про соціальні стандарти як Партія Регіонів чи будуюча Європу в Україні Тимошенко.

Очевидна різниця міжусобних політиканських воєн і європейської демокртаії зрозуміла усім. Інша справа про звичні і приємні запевнення, що політик буде досягати європейських стнадартів.

Ніхто не задається думкою до якого саме рівня потрібно підтягувати український стандарт? Щоб люди могли побачити цей шлях в "євро".

Голосна боротьба за соцтандарти, де однією з вимог було підняття мінімальної зарплатні і може стати показником. Водночас незалежно від гривні оцінювати українську мабйутню чи теперішню мінімальну зарплату для порівняння доведеться в євро. Це до факту існування реальних а не інфляційних коштів на підняття мінімальної зарплатні.

Отож в Україні вона становить 52 євро/за місяць. В країні з найменшою ставкою Болгарії-92 євро/місяць у 2007 році. На сьогодні мінімальна зарплата в Болгарії-112 Євро/місяць. Найбільша мінімальна зарплата в Люксембурзі 1570 Євро/місяць.

Кількість країн  з 20, в яких існує законодавство про мінімальну місячну зарплатню, і є більше 400 Євро/місяць - 11 країн ЄС .

Дивитись більше...

Немає коментарів:

Дописати коментар